Heist Zomert is in de eerste plaats een orgie van muziek voor elk wat wils. De rode draad door het hele evenement dat loopt van 16 juni tot 9 september zijn de Bergconcerten.


Het is een nauw samenwerkingsverband van de horeca, de verenigingen en de gemeente Heist. Dinsdagavond stelden de organisatoren hun programma voor.

8 weken lang genieten in Heist
Op zondagmiddag zijn er traditioneel aperitiefconcerten en dit 8 weken lang op de Heistse Berg. In de namiddag zakken de muzikanten af naar ’t Kruispunt aan de voet van de berg. Hier krijg je vanaf 18 u een mix van fanfare, bigband, jong en ervaren talent. Vanaf 21 u komt tenslotte het zwaardere werk aan bod.

Verder overkoepelt de gemeente Heist op den Berg alle evenementen (150) in een periode van half juni tot begin september met een activiteitenkalender. Alle organisaties waaraan de gemeente zelf meewerkt zijn gratis en dit zowel aan de voet van de berg als over gans het grondgebied. ‘Met Heist Zomert wordt de echte Heistenaar getypeerd die graag een stapje in de wereld zet’, verduidelijkt burgemeester Luc Vleugels.

Het is het 3e jaar dat Heist Zomert doorgaat. Dit wil niet zeggen dat het een routine is geworden. ‘Elk jaar heeft een zalige nasmaak gelaten,’ voegt Jan De Haes, woordvoerder van vzw Horeca Kruispunt, er nog aan toe. ‘Als je een aantal evenementen in een betekenisvol geheel giet, geeft dit een versterkend effect.’ Vooral de sfeer is belangrijk in het concept.

Heist Zomert : een aanrader.

Tekst : Anita Campforts /  foto’s: Eric Fels / Nnieuws.